Bezoek aan bouwplaats Little Coolhaven

Op 6 maart, toen we nog gewoon naar buiten mochten, bezochten we met RTM XL de bouwplaats van Little Coolhaven. We kregen de gelegenheid om tussen en ook in de gebouwen te kijken. Wat vonden we ervan?

Little Coolhaven is een bijzonder project. De losse gebouwen staan bijzonder dicht op elkaar, als ware je in een oude Zuid Europese binnenstad. We vonden het daarom erg leuk om nu alvast de bouwplaats op te mogen om zelf te ervaren hoe de ruimtes tussen de gebouwen worden. Onze eerste bevindingen? Het voelt goed!

Het voelt op de kleine pleintjes in het project inderdaad alsof je op een pleintje in een Zuid Europese stad staat. De maat en schaal, de compactheid en de geborgenheid van een historische stad. Maar dan wel op een moderne en Rotterdamse manier, in een grid van bakstenen gebouwen die zijn geinspireerd op oudere Rotterdamse gebouwen en oude panden in New York. En met een parkeergarage onder het totale project.

Op de pleintjes komen straks kleine voorzieningen, en voor elk pleintje is er een bak gemaakt die dwars door de parkeergarage heen gaat, om een grote boom te kunnen laten groeien. De gebouwen worden allemaal gebouwd in baksteen en hebben allemaal een eigen ontwerp. Dus geen enkel gebouw is hetzelfde.

In april moet het hoogste punt bereikt gaan worden van de hoogste toren op de hoek van het plan. Daarna zal er rap toegewerkt gaan worden naar oplevering. Wij kunnen niet wachten op straks een kop koffie te drinken op 1 van de pleintjes in het gebied!

Voor het bouwplan aan de Coolhaven wordt na afronding van het bouwplan de buitenruimte helemaal opnieuw ingericht. Er komt een park met alleen nog een smalle straat voor autoverkeer, en juist een breed fietspad. Behalve in het bouwplan zelf is het straks dus ook goed toeven aan de rand van de Coolhaven.

Vervolg? Dat moet het plan Parkhaven010 worden. Jaren geleden maakten we als RTM XL een photoshop waarbij Little Coolhaven werd voortgezet langs de Parkhaven bij de Euromast. Inmiddels liggen er concrete plannen van dezelfde ontwikkelaars, ERA Contour en JP van Eesteren, om dat ook daadwerkelijk te gaan doen!

Little Coolhaven is een initiatief van ERA Contour JP van Eesteren TBI.

Onze foto’s vanaf de bouwplaats:

Zicht op de bouwplaats met op de voorgrond 1 van de pleintjes.
Venster met prachtig zicht op de Coolhaven.
Vanuit het zijraam is de GEB Toren te zien, met zijn 61m van 1931 tot 1969 het hoogste gebouw van Nederland.
Een deel van de gebouwen is al uit de steigers met een goede indruk van de hoogwaardige afwerking.
Kranengeweld!
Balkons aan 1 van de pleintjes.
Zicht op een pleintje van bovenaf.
Smal straatje met loopbruggen.
De bruggen verbinden de woningen naar de lift. In de kleinere torens is er telkens per 3 torens 1 lifkern.
Zicht op de bruggen van bovenaf.
In 1 van de grotere blokken komt Familiehuis Daniel den Hoed. Hier de fijne afwerking van de top van de toren.

Een gedachte over “Bezoek aan bouwplaats Little Coolhaven

  1. Prachtig! Dit vind ik echt super mooi! Op de schetsen zag het er al super knus uit, en dat wordt het ook. Helemaal geweldig 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.