RTM XL Podcast aflevering 39, Alexanderknoop

Een belangrijk subcentrum in de metropool Rotterdam waar zo’n 200.000 mensen omheen wonen. Dat is de Alexanderknoop, het gebied rondom intercitystation en metrostation Alexander. Rotterdam Alexander zelf hikt inmiddels tegen de 100.000 inwoners aan. Volgens de visie voor de Alexanderknoop moet dit subcentrum in 2040 een echt stadscentrum geworden zijn. Een gebied met veel woningen, voorzieningen en cultuur en fijne buitenruimtes met veel verblijfskwaliteit. Er moeten minsten 7.500 woningen bijkomen, netto. Dat er potentie is is duidelijk: voor woontoren Grote Beer die net af is waren zo’n 10.000 ge├»nteresseerden. Er waren echter maar 175 woningen te verdelen. Maar het moge ook duidelijk zijn dat er nog veel moet gebeuren voordat het echt een fijn gebied is om te wonen, werken en verblijven. We praten deze podcast met Rob Out, projectmanager van de gemeente Rotterdam voor dit gebied.

Shownotes:

Luister de podcast op Acast of hieronder op spotify. Of jouw favoriete podcastapp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.