RTM XL Podcast Aflevering 26, De Tram

Historische Tram in Rotterdam, Beeld: Stichting Romeo

Er is een hoop te doen over de toekomstplannen voor het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. En dan met name het verdwijnen van (delen van) tramlijnen. Omdat het rijk niet voornemens is bij te springen op de tekorten die er in het OV door de effecten van corona en de energiecrisis, moet de botte bijl in het aanbod. Uiteraard vinden wij dat zacht gezegd een treurige ontwikkeling. We gaan voor deze podcast uitgebreid in gesprek over dit onderwerp. Arjan en Jurian hebben Rik Roeske te gast van de Stichting Romeo (Rotterdam Openbaar Vervoer Museum). Rik is afgestudeerd aan de TU Delft op openbaar vervoerkunde en weet alles van de trams. Dus luister nu!

Shownotes:

Een gedachte over “RTM XL Podcast Aflevering 26, De Tram

  1. Als trouwe luisteraar van de RTM XL podcast moet ik zeggen dat ik altijd goed op de hoogte wordt gehouden over de rotterdamse ontwikkelingen. Aleen aflevering 26 over de trams stelde mij bijzondonder teleur. Er zitten sinds Covid veel minder mensen in het OV en daar hoort een stad op te acteren. Erg eenzijdig en gekleurde podcast helaas. Electrische fieten en scooters zijn niet eens genoemd. Welke oplossingen zijn wel mogelijk om kosten te besparen. Welke lijn zo eruit kunnen? De eenzijdige podcast met alles boodschap: qua trams moet zo blijven als het is, gaat volledig in tegen de cultuur van de podcast die vaak zijn nek uit steekt om andere controversiele plannen wel te laten uitvoeren. Of tenminste de nuance op te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.