RTM XL Podcast aflevering 8, de post coronastad

rtm xl podcast 8

Wat verandert corona aan de toekomst van de stad? Arjan Spoormans, Jurian voets en Tim de Bruijn nemen je mee in de wereld van kansen en inzichten. Vertrekt iedereen naar Zeeland of is Corona juist een kans om de steden verder te versterken? Verder geouwehoer over een heuse berg, nieuwe 200m+ plannen en meer!

Shownotes:

Apple Podcasts:

https://podcasts.apple.com/nl/podcast/rtm-xl-podcast/id1515083639?l=en#episodeGuid=tag%3Asoundcloud%2C2010%3Atracks%2F967485136

3 gedachten over “RTM XL Podcast aflevering 8, de post coronastad

  1. Ik las een opinie van RTM XL in het AD betreffende woningbouw aan de rand van het Park. U bent daar groot voorstander van. Ik ben eveneens fan van hoogbouw in het centrum van Rotterdam, het wordt wel wat. Dat geldt echter niet voor deze plek. Het Park is het culturele erfgoed, de Maastunnel en de Euromast zijn daarin aangelegd. De Maastunnel overdekken om de twee stukken part weer bijeen te brengen zou wellicht interessant zijn, een opknapbeurt van het groen aan de zijde van de Euromast ook. Daarin hoogbouw plannen is echter van de gekke. Daarmee verandert het karakter van het Park, en niet op een positieve manier. Het zicht op en vanuit het Park zou niet belemmerd moeten worden door een muur van woningen. Woningen, die overigens zeker niet sociaal zullen zijn maar meer gericht op een kapitaalkrachtige elite. Daar is al genoeg woonruimte voor.

    1. Hoi Ron,

      Prima om daarover van mening te verschillen hoor, dat in de eerste plaats. Wat je op het einde zegt is echter niet waar, er komen wel degelijk sociale woningen in en middeldure woningen. Misschien goed om de plannen eens echt goed te bekijken. Het wordt ook geen muur tussen park en water. De huidige infra is dat wel. Tot slot wordt er niet in het culturele erfgoed gebouwd maar er naast en met respect daarvoor. Door woningen te bouwen wordt het weer een fijne plek met sociale controle en echt onderdeel van de stad, in plaats van een toevluchtsoord voor lachgas-jongeren en ander gespuis wat daar in de avond rondhangt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.