Nieuwe beelden Baantower

Op de website van ontwikkelaar Red Company zijn nieuwe beelden te zien van de Baantower. Deze zeer slanke 150m hoge woontoren komt naast de Cooltower te staan. De verwachte start bouw is aan het einde van dit jaar.

De toren komt de staan op de hoek van de Baan en de Blekerstraat, achter het Oogziekenhuis Rotterdam. Zie hier in streetview.

Baan-Tower-01klein

De slanke Baantower met links de Cooltower, echter nog met het oude ontwerp en niet het nieuwe ontwerp van V8 Architects. © Powerhouse Company, RED Company 

Baan-Tower-02klein

Interieur met opvallend de zeer grote ramen tot de vloer. © Powerhouse Company, RED Company 

Hieronder nog de twee beelden die al eerder bekend waren:

Baan-Tower-04klein

© Powerhouse Company, RED Company 

Baan-Tower-05klein

© Powerhouse Company, RED Company 

 

6 gedachten over “Nieuwe beelden Baantower

 1. Mooie kleuren, maar weeral een rechttoe rechtaan toren. Ondanks de mooie kleuren wederom totaal geen architecturische vormgeving in het gebouw -_-

 2. En je gaat toch niet zeggen dat de Cooltower zo lelijk gaat worden hè? Waar is het concept van die mooie balkons op de buitenhoeken? Die moet er gewoon komen, want deze toren stijgt boven de andere soorten in Amsterdam en Nijmegen uit qua hoogte en heeft dus veel meer bekijks. En de Rotterdamse versie is veruit d emooiste omdat het niet alleen hoger is, maar ook van ander materiaal. Het is anders als het deel uitmaakt van een groeiende skyline, dat is wel heel wat anders dan in Amsterdam en Nijmegen.

 3. Baan- of Baaltoren. Super saaie vormgeving, gebrek aan speelse architectonische elementen doen afbreuk aan het aanzien van Rotterdam om de stad te verlevendigen, lijkt op een “schoorsteen” met woonruimte. Ik baal ervan dat alleen naar de hoogte maar niet naar een goede uitstraling gekeken wordt, kan gelet op buitenlandse ervaringen, duizend maal beter ! FANTASIE LOOS.

  Frans

 4. plaats per etage een uitkragend balkon voorzien van een glazen borstwering in diverse tinten
  verspringend per etage, zo ontstaat een spiraalvorm om de toren die zich onderscheid van al
  die rechttoerechtaan torens in de omgeving.
  bouwkundig geen moeilijke misschien wel een wat duurdere oplossing.
  en de rotterdammers kunnen er gelijk een bijnaam voor bedenken,kurkentrekker bij voorbeeld.c a

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.