Interview RTM XL in Trouw over hoogbouw in Rotterdam: Rotterdam in de wolken

Zaterdag 7 januari schreef Trouw in een groot artikel over de aankomende hoogbouwgolf in Rotterdam. Hoogbouw in Rotterdam is hot! RTM XL is hiervoor uitgebreid geïnterviewd en leverde daarnaast een afbeelding van de toekomstige skyline. Naast RTM XL komen ook stedenbouwkundige Riek Bakker (bekend als bedenker van de Kop van Zuid) en bouwcoördinator Mattijs Rommelse van de gemeente Rotterdam aan het woord.

Steeds meer media pikken op hoeveel hoogbouw er in Rotterdam de komende jaren gebouwd wordt. Al een paar decennia wordt er gesproken over en gewerkt aan het verdichten van de Rotterdamse binnenstad. Tot nu toe groeit het aantal inwoners wel, maar nog niet heel snel. Komende jaren komt deze ontwikkeling echter in een flinke stroomversnelling! Wij kunnen alvast niet wachten tot de bouwkranen weer in de skyline staan. Project The Muse is inmiddels begonnen, up:town en Cooltower volgen waarschijnlijk nog deze maand. En ook Bright, Terraced Tower en Baantoren zullen spoedig volgen!

Je kunt het artikel hieronder nu lezen. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Artikel Trouw Pg1 en Pg2 klein

Linkerpagina in Trouw.

Artikel Trouw Pg1 en Pg2 klein2

Rechter pagina in Trouw.

 

Een gedachte over “Interview RTM XL in Trouw over hoogbouw in Rotterdam: Rotterdam in de wolken

  1. Zo groot is het verschil van inzicht met Bakker toch niet? Ze is alleen wat genuanceerder. Deels terecht: gezinnen willen vaak niet in een toren. En iets anders is er weinig. Juist projecten voor die gezinnen – Prachtig Kralingen, De Weg naar K, blokjes op Katendrecht – zijn te klein. Vaak honderden inschrijvingen op tientallen woningen.

    Verder lijkt er juist geen sprake te zijn van een trek naar de stad. Qua binnenlandse migratie een heel klein plusje voor Rotterdam. Het zijn vooral buitenlanders die in de steden neerstrijken. En dat doen ze niet op basis van een trek naar de stad. De trek naar de stad is een mondiaal fenomeen dat zich afspeelt op het niveau van miljoenen-agglomeraties. Op dat niveau is heel Nederland op zichzelf beschouwd zo’n agglomeratie. Bewegingen daar binnen zijn geen trek naar de stad, maar een trek binnen de stad. En waar die buitenlanders vandaan komen weet ik niet. Of voor hen geldt dat zij binnenstromen op basis van een mondiale trekgang naar de stad is mij onbekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.