Cooltower, Baankwartier. Nieuw ontwerp en architect

Cooltower in skyline

De Cooltower in het Baankwartier heeft een totaal nieuw ontwerp gekregen van een andere architect. Van Wilsum Van Loon architecten is door ontwikkelaar UVastgoed ingeruild voor V8, een bureau wat om de hoek van het project gevestigd is. Dit meld het AD Rotterdams Dagblad op 12 oktober 2016.

De toren is nog steeds 150 meter hoog. Het ontwerp is een stuk strakker dan het eerdere ontwerp, wat veel kritiek kreeg bij de Commissie Welstand. Het nieuwe ontwerp kreeg in 1 keer de goedkeuring van de Commissie Welstand en kan daarom mogelijk nog dit jaar een bouwvergunning krijgen. De toren moet er eind 2018 staan.

Cooltower in skyline
© V8 Architects, Toren in de skyline bij dag.
Cooltower in skyline
© V8 Architects, Toren in de skyline gezien vanaf de Euromast bij avond.
Cooltower
© V8 Architects, Top van de toren.

9 gedachten over “Cooltower, Baankwartier. Nieuw ontwerp en architect

 1. Kunnen er niet wat meer verdiepingen een rondomlopend balkon krijgen, waarbij dan de balkons drie strepen groen, drie strepen wit en weer drie strepen groen worden ? Mooie kleur groen , in de avond verlicht natuurlijk, prachtig !!

 2. Weer een recht toe recht aan gebouw.
  Hebben de architecten vroeger alleen met lego gespeeld?
  Of durven we het in Rotterdam echt niet aan om architecten met fantasie en lef de kans te geven?

 3. De nieuwe torens in de Londense city zijn stuk voor stuk naar mijn smaak vulgaire aandachttrekkers: de Gherkin, Cheesegrater, Walkie Talkie en verderop nog The Shard. Het is een ensemble geworden waar je snel uitgekeken bent. Extra problematisch is dat ze de aanblik op het enige soevereine landmark van de City, de koepel van Saint Paul’s, definitief hebben verpest. Dat probleem hebben we niet in Rotterdam, maar een simpele, ingetogen bouwstijl kan ook een gevarieerd stadsbeeld opleveren, zoals de Wilhelminapier (waar ik Piano’s KPN-gebouw eigenlijk een storend buitenbeentje vind)

 4. Op de site van vanwilsumvanloon staat het laatste ontwerp van de Cooltoren.
  Hier zie je hoe ze het achtergebied en de onderkant hebben vormgegeven.
  Ook de toren en de kroon lijken aangepast.
  Best gers!

 5. Getverdemme, lelijk dimng. Daar ben je meteen op uitgekeken, nog voordat er überhaubt aan gebouwd is. Kan hij niet het ontwerp krijgen van de eerdere Jungerhanstoren met groen op bepaalde verdiepingen bij een witte toren? De kleuren van Rotterdam, mooie vormgeving en een enorm bekijks! DAN praat je over iets waar je nooit op uitgekeken raakt!

  Een nieuwe versie van de Jungerhans toren, alsje alsjeblieft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.