Nieuw beeld van Terraced Tower

Op de website van architectenbureau OZ zijn 4 nieuwe beelden verschenen van de Terraced Tower aan De Boompjes. De bouw van deze nieuwe woontoren moet in 2017 beginnen en is een ontwikkeling van Provast, die ook de Markthal even verderop ontwikkelde. Op bovenstaande afbeelding is de toren te zien vanaf De Boompjes, staande voor de Willemswerf.

In de ongeveer 110 meter hoge woontoren moeten een kleine 350 woningen komen, allen met flinke balkons. Ook een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited (Singapore) is betrokken bij de planvorming. Zoals te zien is op de beelden moet de plint een stuk meer stedelijk programma krijgen dan het huidige kantoor op deze locatie.

De Terraced Tower voegt daarmee weer een flink aantal bewoners toe aan het toch al steeds dichter bevolkte Maritiem District, waar de komende jaren nog meer woontorens gebouwd gaan worden zoals Bright, The Muse en UP:Town. Ook het oude kantoor gelijk naast dit plan, rechts op de voorgrond op onderstaande beeld, wordt als het goed is vervangen door 2 nieuwe woontorens.

03-terraced-tower

De toren gezien vanaf de Scheepmakershaven met links het Wijnhaveneiland. © OZ Architecten

02-terraced-tower

Zicht op de plint van de toren aan de kant van De Boompjes. © OZ Architecten

01-terraced-tower

Toren gezien vanuit The Red Apple. © OZ Architecten

5 gedachten over “Nieuw beeld van Terraced Tower

 1. Veel belangstelling voor dit project.
  Nog weinig informatie over de start verkoop van dit project Terraced Tower? Klopt dat?
  Kunt u mij vertellen wat de laatste status is van dit project?
  Wanneer start de bouw, wanneer start de verkoop, wie wordt de verkopende makelaar?
  Welke verschillende appartementen komen in de verkoop? Afmetingen/ Prijzen?
  Wat wordt de verhouding huur/koop?

 2. Ook wij hebben belangstelling en zouden net als bovenstaande Marielle en Hans graag op de hoogte gehouden worden.

 3. RTM XL heeft als doel enthousiasme voor hoogbouw een stem te geven. Daarmee houden we uiteraard projecten in de gaten en als er nieuws is proberen we daar zo snel mogelijk bij te zijn. Voor verkoopinformatie moet u echter de eigen bronnen van de makelaar en de ontwikkelaar in de gaten houden. Wij hebben niets met de verkoop van projecten te maken, en verstrekken daar ook geen informatie over. Wij kunnen dus niemand op de hoogte houden.

  Informatie van de ontwikkelaar: https://provast.nl/projecten/boompjes/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.