Nieuwsoverzicht bouwprojecten Rotterdam

Tijdens en in aanloop naar de vastgoedbeurs Provada was er veel bouwnieuws over Rotterdam. De druk op de woningmarkt neemt toe en ontwikkelaars en investeerders lijken in de rij te staan om mee te doen aan de door Winy Maas onlangs in het kader van de architectuurmaand gepropageerde Tweederopbouw!

Hier een selectie van het gebrachte nieuws.

Up:Town

Bouwinvest, HD projecten en  Stebru Bouw hebben de overeenkomst getekend voor de bouw van Up:Town. Een nieuwe toren van 34 verdiepingen met 150 huurwoningen en 28 koopwoningen. De verkoop hiervan start 18 juni tijdens het Wijnhavenfestival. Nog dit jaar moet de bouw starten van de toren. Bouwinvest is al lang heel actief op de markt in Amsterdam, maar dit is het eerste grote project in Rotterdam waar ze in investeren. Daarbij werd de verwachting uitgesproken dat er meer zal volgen komende jaren omdat er groot vertrouwen is in de ontwikkeling van Rotterdam.

UpTown3

UpTown2

UpTown1

© HD

The Muse of Rotterdam (voorheen Wijnhaven 69)

Er werd een overeenkomst getekend tussen Wilma en de Gemeente Rotterdam voor de bouw van de 74 meter hoge toren aan de Wijnhaven die vanaf nu The Muse of Rotterdam zal heten. Ook werden er nieuwe impressies gepubliceerd. Er komen 94 woningen in de toren. Begin 2017 moet de bouw starten.

Muse

SONY DSC

© Barcode Architects

De Groene Kaap

Een flink plan met gezinswoningen en hoogbouw op Katendrecht met in totaal 450 woningen. Voorjaar 2017 moet de bouw starten en in 2020 moet alles gereed zijn en heeft Katendrecht er weer flink wat inwoners bij. De impressies zien er wat ons betreft veelbelovend uit!

Persbericht Gemeente

groene kaap4

Ondertekening samenwerking Stebru en Gemeente Rotterdam

groene kaap2

groene kaap3

© Stebru Bouw

 

Bright

Geen nieuws op Provada over Bright, maar wel in de aanloop er naartoe. 27 mei meldde Stebru op hun Facebookpagina dat er akkoord is met de Commissie Welstand waarmee de weg richting realisatie vrij is. De bouw moet ook voor deze toren nog dit jaar starten. Het gaat om maar liefst 612 woningen voor starters en studenten.

Bright1

Bright2

© Stebru Bouw

 

Villawijk Kralingse Bos

Er komt een nieuwe villawijk naast het Kralingse Bos, met in totaal ongeveer 400 nieuwe woningen in het hogere segment. Het is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour. De bouw start niet voor 2018, en er is helaas nog geen beeld. Op de Provada werd op 8 juni een overeenkomst getekend voor dit project.

 

CoolTower

We meldden het al maanden geleden, maar nu is het dan ook officieel bekendgemaakt. Jan Ultee van UVastgoed meldde 28 mei in het AD RD dat de Cooltower 150 meter hoog wordt. Hij zei hierover de volgende woorden die ons als muziek in de oren klinken:

De 50 meter maakt het verschil tussen ‘een flat en een echte toren’, zegt Ultee. ,,In deze stad staan al genoeg gebouwen van 100 meter. Dit is de volgende stap die Rotterdam moet en kan maken.”

Op 15 juni 2016 is er ook een inloopavond voor omwonenden en geïnteresseerden. De toren krijg ongeveer 280 woningen, en moet de eerste in een reeks torens worden in dit gebied.

Cooltower

 

Hang 5-6 transformatie

Op het Transformatieplein op de Provada werd het plan van EGM Architecten gepresenteerd voor transformatie van het kantoor Hang 5-6. Dit is een leegstaand kantoorgebouw in bezit van Van Herk wat in samenspraak met de gemeente is aangewezen als transformatieproject. In het plan wordt het hele gebouw getransformeerd naar woningen, inclusief woningen op de begane grond. De constructie blijkt stevig genoeg om 6 bouwlagen toe te voegen, waardoor een klein torentje (een ‘skyscraperette’) onstaat van ongeveer 35 meter hoog. De locatie heeft, pal naast de Markthal gelegen, veel potentie. Transformatie is waarschijnlijk duur en niet heel lucratief was de conclusie van het panel met mensen van de gemeente, Van Herk en financieel experts. Waarschijnlijk is in dit geval sloop en nieuwbouw een stuk interessanter, waarmee zelfs met aanpassing van het bestemmingsplan nog wat hoger gebouwd zou kunnen worden.

Hang 5-6

 

Woningen Loydpier en Hudsonstraat

Op de Provada maakte de Gemeente Rotterdam bekend dat het grond gaat aanbesteden voor de bouw van ongeveer 240 woningen. Na de zomer kunnen ontwikkelaars komen met voorstellen voor de locaties. Het gaat om kavels op de Lloydpier en aan de Hudsonstraat (naast het Dakpark en Le Medi). Rond 2019 hoopt de gemeente dat de woningen zijn gebouwd.

 

De Asterlo

In Zuidwijk wordt volgend jaar aan de Asterlo gestart met de bouw van een winkelplint met daarboven 51 huurappartementen. Ahold, Ten Brinke Groep en de gemeente Rotterdam tekenden hiervoor 7 juni op de Provada Vastgoedbeurs in Amsterdam een ontwikkelovereenkomst. De bouw moet in 2019 klaar zijn. Meer info

asterlo

 

Teaser

De ontwerpen voor het project Gedempte Zalmhaven worden momenteel verder uitgewerkt. We verwachten op korte termijn nieuw beeldmateriaal hiervan. Zodra dat er is zullen we dat uiteraard zo snel mogelijk delen. Hier is al wat te zien overigens.

Een gedachte over “Nieuwsoverzicht bouwprojecten Rotterdam

  1. We hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk komt er dan weer een boost in de ontwikkeling van Rotterdam. Laat die heimachines en torenkranen maar komen. Hopelijk komen er nog veel meer ontwikkelaars die Rotterdam als een goede investering zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.