Nieuws: Woontorens Boompjes 55-57

Woontorens Boompjes 55-57

Woontoren Woodwharf, Londen, geprojecteerd op de Boompjes. Foto: Michel Kievits.

Donderdag 7 januari kwam het nieuws naar buiten dat op de plek van Boompjes 55-57 een nieuwe ontwikkeling op poten staat. Provast en een consortium onder leiding van First Sponsor Group Limited uit Singapore transformeren kantoorgebouw Boompjes 55-57 in Rotterdam tot woontorens met 360 appartementen. Het ontwerp wordt de komende maanden uitgewerkt. Op de website van Provast is het gehele artikel te lezen.

Daarmee verdwijnt er weer 12.000m2 moeilijk verhuurbare kantoorruimte en wordt het Maritiem District weer verder verdicht met extra inwoners. Samen met Bright, Wijnhaven 65, Wijnhaven 69 en UP:Town kan dat zomaar gaan om 2000 extra inwoners voor het gebied in de komende jaren. En mogelijk komen daar nog meer bouwplannen bij. (Bekijk ons projectenoverzicht voor alle bekende projecten én geruchten).

Het is niet duidelijk of er van het bestaande gebouw nog iets over blijft of dat die wordt gesloopt. Met 360 woningen zou de massa op de plek al snel 3 of 4 keer zo groot moeten worden, afhankelijk van het woningtype. Behoud van de bestaande bebouwing lijkt dan niet erg realistisch. In de gemeenschappelijke onderbouw van de torens moeten commerciële voorzieningen komen waarmee ook dit gebied verder tot leven kan komen.

Ontwikkelaar Provast, ook de trotse ontwikkelaar van de Markthal, meldt  dat “dit nieuwe project een waardevolle toevoeging levert aan het levendige stadsklimaat van Rotterdam. Het complex ligt aan het water én op loopafstand van de Markthal.” Daarmee lijken deze woontorens op Boompjes 55-57 een direct voortvloeisel op de succesvolle ontwikkeling van de Markthal.

Op bovenstaande impressie is door ons een woontoren uit Woodwharf, London, gebruikt om een indicatie te geven van wat er wellicht mogelijk zou zijn op die plek. De originele foto is van Michel Kievits. Uiteraard zegt dit niets over wat er werkelijk op Boompjes 55-57 gaat komen. We houden het uiteraard weer in de gaten!

5 gedachten over “Nieuws: Woontorens Boompjes 55-57

 1. Wordt er ook nog rekening gehouden met de bewoners op het wijnhaveneiland die nu nog naast alle bebouwingen nog het enige uitzicht hebben over de maas?
  Of draait het uiteindelijk alleen om zakkenvullerij?

  1. Richard, toen die mensen hun woning kochten was dit te verwachten. Je woont in een stad die ambitie uitspreekt qua inwoneraantal te groeien, niet gek dan dat er torens in het centrum worden gebouwd. Als je dat niet wilt ga je toch niet in de stad wonen?

   1. Uitzicht op de Nieuwe Maas is niet hetzelfde als onveranderd vrij uitzicht op de Nieuwe Maas. Met nieuwe torens erbij blijft er nog steeds uitzicht op de Nieuwe Maas, alleen voor een kleiner deel van het uitzicht. Als je precies wilt weten wat er is vastgelegd kan je het bestemmingsplan opzoeken op de website van de gemeente. Elk bouwplan zal daar aan moeten voldoen. Een muur die het totale uitzicht blokkeert is onmogelijk.

    Ik weet overigens niet of de regels die genoemd worden in de link ook gelden voor De Boompjes. Dat hoort namelijk niet bij Wijnhaveneiland.

 2. Mooi project, maar ik ben het wel eens met de reactie van Peter. Ze staan ook een beetje veel in de weg voor het uitzicht op de Nieuwe Maas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.