European China Center maakt in 2016 herstart

In een persbericht van de Gemeente Rotterdam is vandaag bekend gemaakt dat Frame Vastgoed de ontwikkeling van het European China Center op Katendrecht heeft overgekocht van ECCR B.V. Meest recente naam van het project is The View. Zie ook onze projectpagina.

Frame Vastgoed wil medio 2016 de bouw hervatten. De bouw ligt al jaren stil nadat naar verluidt de Chinese mede-investeerder zich zonder opgaaf van redenen terug trok. De parkeergarage is al klaar, dus zou de bouw van het bovengrondse deel snel van start moeten kunnen gaan. Het moet nog altijd een multifunctioneel complex voor wonen, werken, winkelen en ontspannen worden. Of het ontwerp nog wordt aangepast wordt in het persbericht niet duidelijk. En ook niet of er nog steeds een focus is op Chinese bedrijven en bewoners.

Samen met de Fenixlofts betekent dit dat er de komende jaren fors meer inwoners verwacht kunnen worden op Katendrecht. In het Polsgebied (het eerste deel van het schiereiland) staan nog meer forse woningbouwprojecten op stapel. Zo zijn er forse bouwblokken te zien in een overzicht van Stebru voor ‘De Groene Kaap’. Hoe concreet die plannen zijn is nog niet duidelijk.

2 gedachten over “European China Center maakt in 2016 herstart

  1. Aan het werk!
    Heeft al veel te lang geduurd.
    Al in een vroeg stadium hebben wij gemeld geïnteresseerd te zijn in dit plan, gesprek met een betrokken makelaar en toen werd het stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.