Nieuwe hoteltoren aan de Boompjes?

Op de website van AWG Architecten (ook de ontwerpers van Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid) is een project te zien op de Boompjes. Het zou gaan om een hotel van 288 kamers en aanvullende commerciële voorzieningen onderin, zoals een wellness. De opdrachtgever is een serieuze: BAM i.s.m Meritsa. We schatten de hoogte van de toren op ongeveer 100 meter.

Eerder waren er geluiden dat het al jaren leegstaande, verouderde kantoorpand op deze plek zou worden omgebouwd tot een hotel, maar daarna bleef het stil. Nog voor de crisis waren er ook al plannen voor hoogbouw op deze locatie. Deze toren, gelijk naast het spiegelglazen pand De Maas waar Rijkswaterstaat nu in zit, is ontworpen tussen 2012 en 2015. Of het een serieus project is of een afgeschoten plan zal de toekomst moeten uitwijzen.

deboompjes03

Uitzicht zonder Maastoren en De Rotterdam, © AWG Architecten

2 gedachten over “Nieuwe hoteltoren aan de Boompjes?

  1. Als dit serieus is hoop ik dat het ontwerp nog aardig aangepast zal worden, deze toplocatie heeft al te veel ‘net niet’ torens. Desalniettemin vind ik 100 meter een goede hoogte voor deze locatie, al zou ik een meter of 20/30 er bovenop niet erg vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.