Forum XL

RTM XL is aardig teleurgesteld in het plan voor Forum Rotterdam. Vooral door het zeer beperkte programma voor zo’n belangrijke centrale plek in de stad. Het architectonische ontwerp van OMA is echter helemaal zo slecht nog niet. Als je de omgebouwde toren een stukje zou doorstapelen krijg je namelijk dit beeld!

Forum_Multi

Impressie van het voorliggende plan. OMA

Forum XL! Technisch natuurlijk niet haalbaar. Je zou dan eerst de bestaande toren moeten slopen en een flinke fundering moeten bouwen. Probleem is dat Primark daar niet op zou willen wachten. Verder zou zoiets prima kunnen en een haalbaar plan kunnen zijn. Hoe graag wil Rotterdam die Primark? Kan die Primark niet een jaartje langer wachten? Kunnen we voor een beter plan niet beter het voorliggende plan blokkeren? De gemeenteraad zou dat zomaar kunnen doen! Het is zelfs denkbaar dat een Primark al open zou kunnen terwijl de toren nog in aabouw is. In Melbourne moest de 297 meter hoge Eurekatower bijvoorbeeld nog zijn hoogste punt halen toen er onderin de toren al mensen woonden. Er zijn dus mogelijkheden beste raadsleden!

5 gedachten over “Forum XL

  1. Je vraagt je af en toe af waar het lef is in Rotterdam. Inderdaad doortrekken die toren tot indrukwekkende hoogte, dat verdient het centrum van Rotterdam. Men zou niet te veel moeten dansen naar de (broeks)pijpen van de Primark.

  2. Geweldig idee dat zou wat toevoegen aan dit gebied nog meer dan de geflopte kubus.
    Maar helaas een utopie in dit stadium van ontwikkeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.