Cooltower Baankwartier naar 150 meter

Mooi nieuws voor de hoogbouwliefhebbers in deze stad. De plannen voor de Cooltower in het Baankwartier, achter de Schiedamsedijk en om de hoek van de Witte de With, zijn verhoogd van ruim 100 meter naar 150 meter. Voor het project zou al een investeerder zijn, CBRE Dutch Residential Fund, meldt Top010 op hun website. De bouw van de ruim 100 meter hoge toren zou begin 2016 starten. Door het verhogen van de plannen zal dit iets naar achteren schuiven maar een start bouw medio 2016 zou in principe haalbaar moeten zijn.

Cooltower02

Brandweer met daarachter het podium van de toren, © Van Wilsum Van Loon Architecten

De impressies verschenen gisteren voor het eerst op Twitter via Rotterdam euro Port. In tegenstelling tot het oude ontwerp is er een duidelijk splitsing tussen onderbouw (plint en podium) middenstuk en een bijzondere uitwerking van de top. Ontwerp is van hetzelfde bureau als het voorgaande ontwerp, Van Wilsum Van Loon Architectuur & Stedenbouw uit Den Haag. Ontwikkelaar is UVastgoed. Het project hebben we nog niet voorbij zien komen voor de vergaderingen van de Commissie Welstand. Dus het ontwerp zou nog wat kunnen veranderen. De hoogte van 150 meter past binnen de contouren van het geldende bestemmingsplan waardoor er geen ingewikkelde procedure nodig is.

Cooltower03

© Van Wilsum Van Loon Architecten

Cooltower04

© Van Wilsum Van Loon Architecten

phoca_thumb_l_297 impressie 2

Oude ontwerp 100 meter hoge Cooltower, © Van Wilsum Van Loon Architecten

2 gedachten over “Cooltower Baankwartier naar 150 meter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.