Hoogbouwplan Coolsingel 75

In het papieren AD Rotterdams Dagblad van 22 juli 2015 staat in een artikel gemeld dat Sjoerd Berghuis van Klunder Architecten in opdracht van een vastgoedinvesteerder bezig is met een woningbouwplan aan de Coolsingel 75. Het zou gaan om ongeveer 100 woningen.

Coolsingel 75 is het verouderde kantoorpand waar vroeger De Slegte in zat. In de plannen wordt mogelijk gebruik gemaakt van het bestaande pand meldt het artikel. De plannen bevinden zich in de oriƫnterende fase.

Er wordt gesproken over een maximale bouwhoogte van 70 meter. Men doelt daar waarschijnlijk op het geldende bestemmingsplan. Volgens het vigerende hoogbouwbeleid van de gemeente mag in dit gebied namelijk veel hoger gebouwd worden, tot meer dan 200 meter. Het zou mooi zijn als de vastgoedinvesteerder en Klunder ook die optie zouden onderzoeken, ook al zal dat een langere procedure richting realisatie kunnen opleveren. Een woontoren tot boven de 100 meter zou zeker niet misstaan aan de Coolsingel.

Een blik op het Instagram account van Sjoerd Berghuis liet een recent geplaatst overzicht zien van hoogbouwplannen van Klunder, zoals te zien op bovenstaande afbeelding. De tweede afbeelding linksboven is nog niet bekend. Er zijn geen goede herkenningspunten te zien, maar dat ontwerp zou zomaar eens voor deze locatie aan de Coolsingel kunnen zijn!

We houden de ontwikkelingen in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.