Provada 2015: nieuwe plannen voor Rotterdam

Vandaag is de Provada van start gegaan, de jaarlijkse vastgoedbeurs die dit jaar van 2 t/m 4 juni in Amsterdam wordt gehouden. Hier worden diverse nieuwe projecten gepresenteerd en worden pitches gehouden voor nieuwe ontwikkelingen. RTM XL houdt je op de hoogte van de Rotterdamse ontwikkelingen die op de Provada bekend worden gemaakt.

Het grootste nieuws tot nu toe is de ontwikkeling rond de CoolTower. Vanochtend tekende CBRE Dutch Residential Fund en de ontwikkelaar de Vijf Heeren een overeenkomst voor de bouw van deze toren. De CoolTower staat al langer gepland, maar kwam door de crisis niet van de grond. Volgens dit bericht zal de bouw nu uiterlijk 1 januari 2016 beginnen. Het ontwerp is van Van Wilsum van Loon Architectuur en Stedenbouw. In de CoolTower komen 180 appartementen, verdeeld over 34 verdiepingen; ruim 100 meter dus!

phoca_thumb_l_297 impressie 2
Ontwerp CoolTower (bron: Van Wilsum van Loon)

Ondertussen werd op het Transformatieplein door KCAP een pitch gehouden over de herontwikkeling van de Coolsingel, tussen Hofplein en het Stadhuis in. Momenteel wordt Coolsingel 6 nog gehuurd door de gemeente, maar die zal later dit jaar verhuizen naar het in aanbouw zijnde Timmerhuis. Vanaf 2016 kunnen de bestaande kantoortorens getransformeerd worden tot woningen.

CGfE06UUQAA4fJQ
Transformatie Coolsingel 6 door KCAP (bron: Twitter @ondernemen010)
architectimage-picture
Impressie transformatie Coolsingel 6 (bron: de Architect)

Mocht er meer Rotterdams nieuws op de Provada bekend worden gemaakt, dan houden we jullie uiteraard hier op de hoogte!

Stefan Klingens

Stefan Klingens is stadsgeograaf en Rotterdammer. Hij deed onderzoek naar het verplaatsingsgedrag onder woontorenbewoners. Daarnaast is hij geïnteresseerd in het vergroenen en verduurzamen van stedelijke leefomgevingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.