Herontwikkeling Grand Hotel Central

Er blijkt op dit moment een competitie plaats te vinden met als inzet de herontwikkeling van Grand Hotel Central. Eind vorige week verscheen er op Instagram namelijk een ontwerp van Sjoerd Berghuis (Klunder Architecten) voor de herontwikkeling van het aan de Kruiskade gelegen hotel. Dit uit 1917 daterende pand is een van de weinig overgebleven vooroorlogse gebouwen in het centrum van Rotterdam, wat het al direct een speciaal pand maakt. Echter, in de loop der tijd heeft het helaas veel van zijn oorspronkelijke glans verloren, waardoor het jaren geleden op de nominatie stond om gesloopt te worden om plaats te kunnen maken voor de Corso-toren. Deze toren is er uiteindelijk nooit gekomen.

Hotel Central

Tot op heden waren er ons geen nieuwe plannen bekend voor deze locatie totdat het ontwerp van Klunder Architecten op Instagram verscheen.  Wie buiten Klunder Architecten de overige deelnemers aan de competitie zijn en wat de exacte opdracht is die aan de deelnemers is gesteld is ons nog niet bekend. Uiteraard hopen wij op interessante ontwerpen die als het even kan ook hoog de lucht in gaan, want daar is dit een perfecte locatie voor!

 

Een gedachte over “Herontwikkeling Grand Hotel Central

  1. Beste mensen, dit ontwerp kan écht niet!
    Wat een zielloze jaren 90 benadering van herontwikkelen is dit!

    De groeten,

    A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.