1 april: Euromast onthult plan voor nieuwe wolkenkrabbers.

EDIT: Onderstaand is uiteraard een 1 april droom van ons. Helaas heeft de Euromast voor zover wij weten geen concrete plannen voor nieuwbouw. Maar wat niet is kan nog komen. Dat andere torens er voorbij groeien is een feit. De Euromast zal dus wel degelijk na moeten denken over de lange termijn. Wie weet wat er komende jaren nog voor plannen uit de hoge hoed komen! Maar dan liefst niet op 1 april!

Zojuist maakte de Euromast bekend samen met een grote investeerder te werken aan een plan voor een ‘nieuwe Euromast’ naast de huidige toren. Het gaat om een gebiedsontwikkeling met 3 hoge torens. Het plan zou naast een bijzonder hoge toren twee lagere torens omvatten met een groot hotel, woningen, winkels en verschillende restaurants. Langs de Parkkade lijkt ruimte voor uitbreiding van het toeristische programma. Helemaal bovenop de toren komt uiteraard een uitkijkpunt voor toeristen.

De Euromast domineert al jaren niet meer de skyline van de stad. Steeds meer torens groeien de mast voorbij. Binnen enkele jaren komt daar de 211 meter hoge Zalmhaventoren bij waar plannen zijn voor een uitkijkplatform op 180 meter hoogte. Reden genoeg om niet stil te blijven zitten maar zelf met een nieuw plan te komen.

Begin deze eeuw had de Euromast ook al plannen voor de 392 meter hoge Parkhaventoren ontworpen door KPF. De gemeente zag daar toen niets in omdat dit ten koste zou gaan van de gebiedsontwikkeling van bijvoorbeeld de Wilhelminapier. Nu daar de laatste kavels worden bebouwd ziet de Euromast kansen om een nieuwe poging te wagen.

parkhaven-toren

Het oude plan voor de Parkhaventoren wat toen niet van de grond kwam.

Volgens de persaankondiging worden morgen de details van de plannen gepresenteerd in de Euromast. Maar bij de persaankondiging zat al wel de impressie bovenaan dit artikel van hoe de plannen er nu bij liggen. We zien links en rechts van de Euromast twee torens van ongeveer 200 meter hoog. De hoge toren zelf schatten we op ruim boven de 400 meter hoog, waarmee de toren zelfs internationaal hoge ogen zou gooien. Morgen moet er dus meer informatie bekend worden. Hoe concreet de plannen al zijn is op dit moment ook nog niet duidelijk. Het is maar de vraag of de gemeente de grootse plannen nu wel gaat omarmen.

3 gedachten over “1 april: Euromast onthult plan voor nieuwe wolkenkrabbers.

  1. Ik zou alsnog het oude plan van de grond zien komen. En dan nog hoger dan 600 meter, zodat we ook wolkenkrabbers kunnen bouwen van 400 meter en 500 meter torens kunnen bouwen elders. Want als de nieuwe hoogste toren de euromast wordt en daarna eventueel hoger gaat bouwen, dan wordt de nieuwe euromast ook weer overtroffen door andere wolkenkrabber.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.