Verandert het Maritiem District binnenkort in een bos met bouwkranen?

Er lijken veel plannen op stapel te staan op en rond het Wijnhaveneiland in het Rotterdamse Maritiem District. Sinds begin deze eeuw zijn er al veel woontorens gebouwd, maar er kunnen er blijkbaar nog veel meer bij. De plannen voor woontorens stapelen zich de laatste tijd op, waarmee het gebied een erg dichtbevolkt stukje Nederland kan gaan worden.

Eerder deze week maakten we bekend dat er een bouwaanvraag is gedaan voor de locatie Wijnhaven 69. Ook het naastgelegen plot op Wijnhaven 65 zijn plannen voor hoogbouw, blijkt uit een schets van Klunder Architecten. Ook aan de Glashaven liet Klunder een schets zien voor een woontoren, maar deze beide plannen schijnen nog erg prematuur te zijn waar er bij Wijnhaven 69 dus een concrete bouwaanvraag is gedaan.

Verder wordt er druk gewerkt aan het opnieuw opstarten van Up:Town, de woontoren van ongeveer 100 meter hoog aan de Jufferstraat, een klein straatje waar al twee woontorens staan. Stebru meldt op Twitter dat er binnenkort meer informatie over op hun website komt.

En dan is er ook nog nieuws over de Domus locatie naast de Willem de Kooning Academie. Hier zijn al jaren plannen voor de bouw van studentenwoningen. De website van Stebru meldt recent dat er concreet plannen worden uitgewerkt. En 3 maart meldden ze op Twitter dat het project doorgaat onder de nieuwe naam Bright Locatie. Blijkens de berichten op Twitter wordt het ook weer ongeveer 70 meter hoog. Meer informatie volgt binnenkort.

Bij elkaar dus vijf hoge woningbouwplannen in dit gebied die de komende jaren in aanbouw zouden kunnen gaan. Als er meer nieuws is lees je het uiteraard op deze website!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.