Toren van 70 meter aan Kruiskade heet nu De Metropool.

Op Facebook heeft SteBru de nieuwe naam voor de KRS-locatie bekend gemaakt: De Metropool. De toren moet komen op de plek voor de Thalia Lounge, naast het Hilton Hotel en tegenover het Oude Luxor Theater. De toren heeft 5 appartementen per verdieping en totaal 20 verdiepingen, dus 100 appartementen. Verantwoordelijk voor het ontwerp is Pieter Sprangers, partner bij Groosman Architecten.

Locatie-Metropool

De locatie zoals die er nu bij ligt.

De ontwikkeling past bij de wens van de gemeente om woningen te ontwikkelen op plekken in de stad waar je dat niet zou verwachten, zoals bovenop op deze inrit. Je voegt daarmee niet alleen woningen toe aan de stad, maar zorgt er ook voor dat het straatbeeld erop vooruit gaat. Elke woning heeft een eigen plattegrond, waarbij vooral het appartement in de Zuidwesthoek goed bedeeld.

Ze schrijven er zelf het volgende over:

“Rotterdammers zijn trots op hun stad. Vraag een willekeurige Rotterdammer naar een omschrijving van zijn stad en je zult termen horen als “Skyline”, “Iconische bouwwerken” en “Wereldhaven”. Op een van de meest centrale plekken in deze stad, pal naast het Hilton hotel, ontwikkelt Stebru Transformatie, samen met Morph Real Estate, een woontoren van ruim 70 meter hoogte. Hiermee dragen wij ons steentje bij aan een stad waar je als inwoner trots op kunt zijn. Dit gevoel komt samen in de nieuwe naam van het project: vanaf heden is de Metropool geboren.”

Op de Facebookpagina van SteBru staan veel afbeeldingen. De teksten hierop zijn helaas nog niet altijd goed te lezen.

metropool2

ontwerp-metrpopool

opbouw-metropool

etage-metropool

entree-metropool

 

2 gedachten over “Toren van 70 meter aan Kruiskade heet nu De Metropool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.