Plan voor woontoren aan Wijnhaven 69

Het lijkt er sterk op dat 100Hoog, de bruine woontoren van Klunder architecten aan de Wijnhaven, een buurman krijgt. Vandaag, 3 maart 2015, verscheen op de website met aanvragen omgevingsvergunning een aanvraag met de volgende tekst:

“Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Rotterdam maakt bekend dat zij de volgende aanvragen voor omgevingsvergunningen heeft ontvangen (art. 2.1. en 2.2. Wet algemene bepalingen omgevingsrecht)

Wijnhaven  69, 3011WJ, bouwen woontoren met circa 95 appartementen, parkeerplaatsen en commerciële ruimte ( aanvraagdatum 27-02-2015, dossiernummer OMV.15.02.00438).”

Eind vorig jaar maakten we al melding van een schets die op instagram verscheen geplaatst door Sjoerd Berghuis, architect bij Klunder Architecten. Deze schets heeft 21 bouwlagen, wat goed overeen kan komen met de 95 appartementen in de vergunningsaanvraag. Deze is echter ingetekend op de plek van nummer 65, en de aanvraag is voor nummer 69 wat het naastgelegen kantoorpand is wat links van het gebouw op deze schets staat.

Het is dus niet duidelijk of de aanvraag bovenstaande schets betreft, of dat er nog een ander plan is voor het naastgelegen plot. Het lijkt er sterk op dat dat laatste het geval is. In dat geval zouden er zomaar twee woontorens in het blok bij kunnen komen, wat natuurlijk een geweldige ontwikkeling zou zijn. Zie hier de huidige situatie in google streetview met de twee verouderde kantoorpanden. We houden jullie op de hoogte!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.