Nieuws over Hefkwartier en Coolhaven op de Woonbeurs Rotterdam.

Dit weekend is het weer de jaarlijkse woonbeurs, in het WTC aan het Beursplein. Zaterdag en zondag van 12u tot 17u vind je een enorme lading aan wooninformatie over Rotterdam. Vaak zijn er ook leuke nieuwtjes te vinden. RTM XL was zojuist op locatie en kreeg wat nieuwe informatie over de aangepaste plannen voor het Hefkwartier en over het plan voor Coolhaven.

Coolhaven

Het project Coolhaven was al even bekend. Over hoe concreet de plannen zijn was nog minder duidelijkheid over. Men gaat aan de slag met potentiële kopers en huurders waarbij je kan meedenken over je nieuwe woning. De invulling van het project staat nog niet helemaal vast als het gaat over de verdeling wonen en werken. Het aandeel woningen in het project zou dus zomaar nog iets kunnen toenemen als er veel vraag naar is. De intentie is om al in de loop van 2016 te starten met realisatie van het project. Het horecapaviljoen aan het water van de Coolhaven zou er zelfs al eerder moeten staan. Een grote en spannende ontwikkeling op te volgen dus.

Hefkwartier

20150314_125325

Bird Eye View van het Hefkwartier in de stand op de Woonbeurs

Het Hefkwartier is een stuk grond langs het water in de wijk Feijenoord. Het ligt al jarenlang braak. Vorig jaar lag er een eerste plan voor grondgebonden rijwoningen. De gemeente en de commissie Welstand was echter niet gecharmeerd van deze losstaande rijtjeswoningen. Inmiddels ligt er een nieuw plan waar blijkbaar ook al veel animo voor is. In plaats van losstaande rijwoningen met parkeerhofjes ertussen worden er gesloten bouwblokken gemaakt. Dat wil zeggen dat er gesloten hoeken worden gemaakt met daarin vaak bijzondere hoekwoningen of appartementen, zoals we dat kennen in de vele stadswijken rond het centrum. In de bouwblokken zitten nog wel de grondgebonden gezinswoningen waar in Rotterdam veel vraag naar is. Langs de randen van het plan zijn grote blokken met appartementen ingetekend, die het geheel een stedelijk karakter geven. De grootste blokken komen aan het water, waar een grandioos uitzicht gegarandeerd is.

20150314_125314Hogere rand van het gebied aan de westkant.

De plannen moeten nog door de molen voor goedkeuring, maar de bedoeling is dat alles binnen een jaar in de verkoop gaat en dus binnen enkele jaren gerealiseerd moet zijn. Volgens ontwikkelaar AM is de animo groot, dat bleek ook uit de rijen mensen die zich in de stand voor de informatie verdrongen. De afbeeldingen zijn foto’s van de stand op de Woonbeurs. Ze zijn kakelvers maar komen binnen enkele dagen in betere kwaliteit dan deze foto’s op de website van het project te staan.

20150314_125254

Blokken met appartementen aan het water

2 gedachten over “Nieuws over Hefkwartier en Coolhaven op de Woonbeurs Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.