RTM XL WeekUp 11: Crisis? Katendrecht!

Door Tim de Bruijn

Hoezo Crisis? Katendrecht stoomt rustig verder op in de vaart der volkeren. Een paar weken geleden berichtten we al over de aanstaande herontwikkeling van de Fenixloodsen. Momenteel is men bezig met de voorbereidende werkzaamheden voor De Passie; een fors bouwblok met basisscholen en 135 seniorenappartementen aan het begin van De Kaap, niet ver van metrostation Rijnhaven.

Afbeelding bouwblok De Passie

Ondertussen leeft het bonkende hart van De Kaap steeds verder op, Het Deliplein barst uit haar voegen! Al enkele jaren een bestemming voor fijnproevers met Theater Walhalla en gewaardeerde restaurants als Kwiezien en Deli Bird. De komende tijd komt er weer een handvol bestemmingen bij zoals te lezen in een artikel in het ADRD afgelopen week. Daarmee begint de Rijnhavenbrug, die het Deliplein direct verbindt met de Wilhelminapier, zijn vruchten af te werpen. Het Deliplein begint een echt bruisend stadsplein te worden en geeft daarmee de herontwikkeling van Katendrecht een flinke boost. Daarmee lijkt het plein zich te ontpoppen van een ruwe, verborgen diamant tot een echte parel op Zuid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.