RTM XL WeekUp 6: Duizenden nieuwe hotelkamers!

Door Tim de Bruijn en Dirk Schennink

De laatste maanden schieten de hotelkamers als paddenstoelen uit de grond in Rotterdam. Het ene na het andere hotel opent zijn deuren. Een mooie ontwikkeling om trots op te zijn, want Rotterdam wordt meer en meer een leuke en interessante bestemming voor toeristen, congresbezoekers en zakenreizigers. Een spannende ontwikkeling natuurlijk voor bestaande hotels, want meer aanbod betekent ook meer concurrentie. Zij zullen dus net even iets meer hun best moeten doen om aantrekkelijk te blijven onder het publiek. Eén ding is zeker, met meer bedden bevestigt Rotterdam ook haar waarde als bestemming. Uit de Toeristische Barometer blijkt dat het aantal overnachtigingen in Rotterdam de laatste jaren gestaag groeit. Bij grote congressen en evenementen zit alles afgeladen vol, waardoor bezoekers regelmatig naar andere steden moeten uitwijken. Binnenkort behoort dit dus tot het verleden en is daarmee een goede ontwikkeling voor de stad.

Ook bieden de nieuwe hotels meer diversiteit, waardoor er voor iedere doelgroep een grotere keus ontstaat. Er komen type hotels bij die we nog niet hebben en een behoorlijk deel van de nieuwe hotels komt in voormalig leegstaande kantoren en zijn daarmee onderdeel van de succesvolle Rotterdamse aanpak van leegstand.

Interieur CitizenM in Londen, eind 2013 opent CitizenM ook in Rotterdam

Minstens zo goed nieuws is dat er ook meerdere hostels bijkomen. Op dit moment zijn dat er maar twee en dat is veel te weinig voor zo’n grote stad, want jongeren met een kleinere portemonnee en mensen die gewoon iets anders willen dan een standaard hotel verdienen meer keus. Zoals het er nu naar uitziet komen er gelukkig minimaal vier bij.

Het overzicht een beetje kwijt? RTM XL stelde een lijst op met accomodaties die de komende maanden in Rotterdam erbij komen. We hebben ons best gedaan om zo volledig mogelijk te zijn, maar mocht er één ontbreken laat het ons weten!

Hotels

 • NHOW in De Rotterdam, 285 kamers; oplevering eind 2013
 • CitizenM in Blaakhaven, 151 kamers; eind 2013 open
 • Mauritsweg 48; meer info onbekend
 • EasyHotel, Westblaak, 86 kamers; in verbouwing
 • Holiday Inn Express, Weena, 174 kamers, gaat dit jaar open
 • Schiekade 730-744; 96 kamers
 • Novotel in FORUM Rotterdam, 165 kamers; start bouw 2013
 • Hotel Chicago, 145 kamers (uitbreiding Hotel New York); ontwikkeling nog onzeker
 • Hotel in Pakhuismeesteren; meer info onbekend
 • Inntel Mainport, 215 kamers (vijfsterren-uitbreiding van het bestaande viersterren Inntel Hotel); oplevering mei 2013
 • Dock 21, Ibis Hotel, 139 kamers; in aanbouw
 • Hotel Binnenrotte, boven Happy Italy; meer info onbekend
 • Herontwikkeling Nederlandsche Bankgebouw, Boompjes 250; meer info onbekend
 • Hotel De Boompjes, 215 kamers; in ontwikkeling (status onbekend)
 • European China Center hotel, 190 kamers; bouw ligt momenteel stil

Hostels

 • Ani & Haakien, Coolsestraat;  Artistiek hostel met atelier, opent in juli
 • Witte de Withstraat 72-78, bij de Witte Aap; meer info onbekend
 • Oude Binnenweg 148; meer info onbreekt nog
 • Sleep-in De Mafkees, Gaffelstraat 59; vervanging van locatie oude schaatsbaan, meer info onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.