RTM XL WeekUp: La Primavera

Door Tim de Bruijn (Twitter)

De lente hangt in de lucht! Je voelt dat hij eraan komt al laten de weergoden ons nog even door de zure appel heen bijten. Toch zijn er steeds meer tekenen dat er toch echt betere tijden aankomen. Als het om de ontwikkeling van de stad gaat zijn er ook tekenen van ‘lente’. Daarom tijd voor een lijstje met positief nieuws van de afgelopen weken die ons een mooie toekomst beloven!

Het nieuwe Centraal Station nadert zijn voltooiing. De letters en de klok zijn terug op de nieuwe voorgevel, en in de omgeving worden momenteel de eerste nieuwe bomen geplant op het Weena. Vanaf nu kan het nieuwe station en straks de nieuwe buitenruimte zijn waarde voor het vestigingsklimaat gaan bewijzen.

Ondertussen staan er rijen voor De Kunsthal voor The Fashion World of Jean Paul Gaultier en beleefden we vorige week een erg druk bezochte Rotterdamse Museumnacht. Rijen ook afgelopen weekend bij verschillende stands op de Woonbeurs Livin in het altijd mooie oude postkantoor aan de Coolsingel. Terwijl een voortdurende stroom mensen het gebouw betrad verdrongen velen zich voor de stands met informatie over de woningen in bijvoorbeeld De Markthal en De Rotterdam. Genoeg mensen die ook nu op zoek zijn naar een nieuwe woning in de Rotterdam.

Ander mooi nieuws: De Calypso is klaar! Afgelopen week hebben de eerste nieuwe bewoners de sleutel ontvangen. De komende weken zullen er dus steeds meer lichten branden in het gebouw en komt het gebouw tot leven. Ook de plint van het complex zal zich komende maanden vullen met nieuwe winkels en restaurants. De stoep voor het gebouw is in ieder geval na jaren eindelijk weer open.

De ontwikkeling van Pier III (woontorens naast New Orleans) wordt waarschijnlijk weer opgestart, en er zijn vele nieuwe hotelkamers in aanbouw overal in de stad, in nieuwbouw en als transformatie van kantoorgebouwen. Hotelkamers die begin juli elk jaar vol zullen zitten komende jaren want het North Sea Jazzfestival blijft gewoon in Rotterdam.

Genoeg aanknopingspunten dus voor een positief gevoel, lang leve de lente!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.