Update Wandeloord

Door Dirk Schennink

Wandeloord, een deelgebied van Nieuw Crooswijk, ondergaat op dit moment een complete metamorfose. Alle oude vooroorlogse woningen, die meestal in zeer slechte staat verkeerden, zijn gesloopt en de eerste nieuwe panden zijn onlangs opgeleverd. De complete herontwikkeling van Nieuw Crooswijk (1.800 van de 2.100 woningen slopen) is niet bij iedereen geliefd en door de huidige economische situatie is het verdere verloop van dit plan ook nog onduidelijk. Echter, de eerste opgeleverde woningen in Wandeloord laten in ieder geval zien dat we ons over de kwaliteit van de nieuwbouw geen zorgen hoeven te maken. De lat ligt namelijk hoog!

De grote woonblokken aan de Boezemlaan zijn bij veel mensen wel bekend, maar de eengezinswoningen aan de Reserveboezemstraat en de Catharina van Zoelenstraat waarschijnlijk nog niet. Daarnaast zal de Lanenflat de komende tijd gerenoveerd worden en de eerste resultaten hiervan zijn al zichtbaar. Tijd dus voor een update!

Overzicht WandeloordOverzicht Wandeloord

Eengezinswoningen Catharina van ZoelenstraatEengezinswoningen Catharina van Zoelenstraat

Eengezinswoningen Reserveboezemstraat
Eengezinswoningen Catharina van Zoelenstraat

De drie bovenstaande foto’s geven een duidelijk beeld van de blokken Wandeloord 1 en 2. De verschillen in materiaalgebruik, detaillering en hoogte zijn goed zichtbaar. Naast de kleine voortuin, zoals te zien op de tweede foto, beschikken de eengezinswoningen nog over een eigen terras en een grote gezamenlijke binnentuin.

Lanenflat
Lanenflat

Proefgevel Lanenflat
Proefgevel Lanenflat

De Lanenflat, gebouwd in 1990, is het enige gebouw wat na de grootschalige sloop in Wandeloord behouden is. De proefgevel, die op bovenstaande foto te zien is, is onderdeel van de renovatie van het gebouw, de buitenkant krijgt namelijk een totale make-over zodat het gevelbeeld beter aansluit bij de andere gebouwen in het gebied.

Wat vinden jullie van deze herontwikkeling? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.