Update Calypso en B-Tower

Door Tim de Bruijn

In de afgelopen 10 jaar is het aantal inwoners in de wijk Cool (waarin het Lijnbaangebied valt) afgenomen terwijl de ambitie van de stad is om de binnenstad te verdichten. Gelukkig wordt er nu druk gebouwd aan 3 gebouwen in het Lijnbaangebied die binnen een jaar voor flink wat extra inwoners gaan zorgen, namelijk De Karel Doorman, B-Tower en De Calypso. Deze projecten bevatten respectievelijk 114, 78 en 407 woningen, samen dus goed voor 599 woningen en waarschijnlijk ruim 1000 extra inwoners. Hopelijk gaan er snel meer woningen volgen in kleine en grote projecten. Nog dit jaar moet in ieder geval begonnen worden aan FORUM Rotterdam (ook wel koopgoot 2 genoemd) met daarin naast winkels, een hotel en kantoren ook 68 woningen. Alle beetjes helpen.

Vandaag stond ik voor ZigZagCity op een Lijnbaanflat. Een mooie gelegenheid om foto’s te maken van de B-Tower en Calypso.

Close up B-Tower

B-Tower among others…

Calypso, de torenkraan zal er niet lang meer staan maar steelt nu nog de show.

En ingezoomd op de rode toren.

De komende tijd zal RTM XL meer aandacht besteden aan nieuwe en lopende projecten op deze website. Blijf dus op de hoogte en volg RTM XL!

Een gedachte over “Update Calypso en B-Tower

  1. Die rode toren doet me denken aan het resultaat na een mislukte sloop met explosieven, waarbij een gebouw wel door zijn enkels zakt maar toch (scheef) blijft staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.